Kako da mašina za veš što duže traje

Kupovina veš mašine je velika investicija i zato, uvek dobro razmišljamo za koji model da se opredelimo. Brižljivo biramo u odnosu na funkcije kojima raspolaže, a onda kada željena mašina napokon stigne u naš dom, smatramo da je posao završen. Ipak, to nije sasvim tačno. Postoje stvari o kojima moramo voditi računa ako želimo da nam mašina što duže traje.

Svima nama se barem jednom dogodilo da ignorišemo ono što piše u uputstvu za upotrebu, jer smatramo da se ništa neće dogoditi ako dozvoljenih pet kilograma veša, koliko je kapacitet bubnja, malo pojačamo. To "malo" često bude više nego što smo svesni, pa opterećuje motor i skraćuje radni vek mašine.

Čišćenje veš mašine nalazi se visoko na lestvici omraženih kućnih poslova, ali ako izbegavamo da redovno uklanjamo nečistoće može se dogoditi da se naslage zadrže u bubnju i crevima mašine. To zanemarivanje neminovno oštećuje mašinu, a da bismo sprečili veću štetu, neopodno je barem jednom mesečno očistiti mašinu. Mašine novije generacije imaju program za samočišćenje.

Sitne stvari koje često zaboravljemo u džepovima pre nego što ih ubacimo u mašinu za pranje veša mogu da naprave veliku štetu na bubnju mašine. Zato je važno da uvek dobro proverimo da nismo slučajno zaboravili neki novčič, šnalicu ili hemijsku olovku.

U Studiju S&M u toku su prodajne akcije za Bosch mašine za veš.

Besplatna isporuka

Za kupovinu preko 5.000 dinara besplatna isporuka.
Pročitajte više

Do 12 rata bez kamate

Banca Intesa i svetske priznate kreditne kartice.
Pročitajte

Blog

Bosch grejalice koje štede struju
Pročitajte

Loyalty Card

Pravilnik o uslovima korišćenja loyalty card Studio S&M
Pročitajte